Slipweerstand van vloeren beïnvloeden

De slipweerstand van vloeren is afhankelijk van vele factoren: de oppervlakteruwheid, de slijtage, de vervuiling, het onderhoud van de vloer etc.


Testen slipweerstand van vloeren

Pul Vloerbewerking kan de slipweerstand van vloeren meten met de SRT-slinger (Skid Resistance Tester). Deze test is ontwikkeld door het British Transport Research Laboratory en houdt in dat een slinger, met aan het uiteinde een ‘schoentje’ met een rubberen zool, over een testoppervlak wordt geslingerd. Afhankelijk van de slipweerstand gaat de slinger meer of minder afgeremd worden en dus niet meer zijn maximale hoogte bereiken. Het hoogteverlies wordt afgelezen op een schaal, die zo de SRT-waarde oplevert. De test is volgens de Britse norm (BS 7976: delen 1-3, 2002) en wordt aanbevolen door de HSE (Health and Safety Executive).

 

Ruwheid van het vloeroppervlak

De ruwheid van het vloeroppervlak is erg belangrijk voor de slipweerstand. Hoe ruwer het oppervlak, hoe groter de slipweerstand. Pul Vloerbewerking heeft verschillende methoden die de slipeigenschappen van een vloer verbeteren door de ruwheid te verhogen. Dit kan onder andere door mechanische behandelingen vloer d.m.v. diamantschuren of stralen.
Wat betreft slipweerstand is het altijd zoeken naar een compromis. Een vloer moet immers vaak ook goed te reinigen zijn.

 

Wilt u de slipweerstand van uw vloer weten?


Wij maken graag een afspraak om de slipweerstand van uw vloer in kaart te brengen. Pul Vloerbewerking heeft hiervoor het juiste meetapparatuur.

Wilt u meer weten over het meten of opruwen van uw betonvloer? Neem dan gerust contact met ons op.